loading
logo ELP frakcija

Liudas Mažylis

Europos Parlamento narys

© European Union 2019 – EP/photographer
Sprendimas: DigitalRoot.lt

Akcija „Švari Lietuva – švari Europa“ sulaukė net 54-ių pilietiškų istorijų!

Kai balandžio mėnesį Europos dienos proga paskelbėme akciją „Švari Lietuva – švari Europa“, virusas galando dantis, užsitęsė šaltas pavasaris.

Visgi, nepaisant visų aplinkybių, bendruomenės, mokyklos ir darželiai, atskiros klasės, mokytojai, daugiafunkciai centrai ir socialinio ugdymo centrai, vaikų dienos užimtumo centrai, bibliotekų ir kultūros centrų darbuotojai, seniūnijos ir seniūnaitijos, asociacijos, klubai, profesinio mokymo centrai, draugai ir draugės, šeimomis ir po vieną – daugybė žmonių  švarino gamtą, tvarkė kapines ir pavienius kapus, kultūrinio ir istorinio paveldo bei kitus svarbius Lietuvai objektus.

Akcijoje „Švari Lietuva – švari Europa“ – net 54 dalyviai! Kad lietuviai myli ir puoselėja gamtą, matau ne tik važinėdamas dviračiu po Kauną bei jo apylinkes, bet ir po Lietuvos miestus, miestelius  ir kaimelius – taip ir norisi pasididžiuoti apibūdinant poeto žodžiais: „Graži graži mūs Lietuva!“ Rengdamas šią akciją norėjau paskatinti kuo daugiau žmonių didžiuotis savo kraštu, puoselėti ne tik gamtą, bet ir kultūrinį, istorinį paveldą.

Dėkoju VISIEMS akcijos „Švari Lietuva – švari Europa“ dalyviams iš Alytaus, Alsėdžių, Birštono, Domeikavos, Gelgaudiškio, Joniškio, Kauno, Mastaičių, Kėdainių, Surviliškio, Kelmės, Klaipėdos, Priekulės, Kuršėnų, Lentvario, Mažeikių r., Pabradės, Panevėžio, Piniavos, Rūdiškių, Sedos, Šiaulių, Šilalės, Šilutės, Onuškio, Varėnos, Varputėnų, Venckų, Vilniaus, Radviliškio, Šedbarų.

Nugalėtojus pavyko atrinkti. Nors iššūkis teko nemenkas – labai jau daug buvo vertų kandidatų. Jiems artimiausiu metu išsiųsime prizus pavadinimu „Po talkos“.

VISIEMS akcijos dalyviams išsiųsime padėkas į elektroninius paštus.

Europa prasideda nuo mūsų, o ambicingi tikslai – nuo vietinio pilietiškumo.

AKCIJOS „ŠVARI LIETUVA – ŠVARI EUROPA“ NUGALĖTOJAI

  • Talka 2021 m. balandžio 27 d. prie Gabrielės Petkevičaitės-Bitės – rašytojos, pirmojo lietuvių moterų suvažiavimo pirmininkės, Lietuvos moterų sąjungos steigėjos, pirmosios Steigiamojo Seimo pirmininkės namelio Panevėžyje. Talkoje dalyvavo: asociacijos ,,Bitės namai“, ,,Lietuvai pagražinti draugijos“, ,,Moterų lygos“, vietos bendruomenės ,,Už upės“ narės.
  • Talka 2021 m. gegužės 2 d. maršrutu Melnragė – Giruliai. Klaipėdos miesto socialiai remtinų gyventojų klubas „Rūta“.
  • Talka 2021 m. gegužės 8 dieną Varputėnuose, Vaigutės ežerėlio pakrantėse. Varputėnai – kaimelis ties Šiaulių ir Kelmės rajonų riba. Asociacija „Varputėnų bendruomenė“.
  • Visą balandžio mėnesį pasivaikščiojimo metu Panevėžio mieste šiukšles rinko Panevėžio „Ąžuolo“ progimnazijos geografijos mokytoja Danguolė Glušokienė su dukromis Kamile ir Austėja.
  • Talka Kauno rajono Domeikavos seniūnijoje, netoli Voškonių kaimo, Kubulkų kaimo plokščiajame kapinyne. Kauno rajono Ramučių kultūros centro, Domeikavos seniūnijos darbuotojai ir Voškonių kaimo bendruomenė.

SPECIALIAIS PRIZAIS UŽ SĄMONINGĄ SAVANORYSTĘ ŠVARINANT GAMTĄ APDOVANOjamos

 

  • Nerija Levinaitė ir  Brigita Sukackaitė

Spauskite čia ir SUSIPAŽINKITE SU VISAIS AKCIJOS DALYVIAIS

Pastaba: atsidarius akcijos „Švari Lietuva – švari Europa“ „Facebook“ renginio nuorodą reikia spausti ant laukelio „Diskusija“.

Su dėkingumu ir pagarba

Aplinkos, visuomenės sveikatos ir maisto saugos komiteto (ENVI) narys Europos Parlamente Liudas Mažylis