loading
logo ELP frakcija

Liudas Mažylis

Europos Parlamento narys

© European Union 2019 – EP/photographer
Sprendimas: DigitalRoot.lt

L. Mažylis Vilniaus knygų mugėje pristatys naujausią savo knygą apie karo paženklintus metus Europoje ir kvies diskusijai

Europos Parlamento narys prof. Liudas Mažylis visus Vilniaus knygų mugės lankytojus vasario 23 d., ketvirtadienį, 16 val. kviečia į savo knygų pristatymą-diskusiją „Nuo Lietuvos Tarybos iki Europos Parlamento: geopolitinių iššūkių kaita“, kuris vyks Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ (Laisvės pr. 5, Vilnius) 3 salėje, Vytauto Didžiojo universiteto stende nr. 3.57.     



Visi susirinkusieji išvys ir pačią naujausią, jau trečiąją, prof. L. Mažylio knygą apie veiklą Europos Parlamente ir politines aktualijas „Vėl karas Europoje“. „Totalinio Rusijos karo prieš Ukrainą metinių išvakarėse kviečiu susitikti Vilniaus knygų mugėje, kur pristatysiu naujausią savo knygą apie karą Europoje. Politiniu dienoraščiu parašyta knyga apima visus 2022-uosius metus: nuo stiprios karo nuojautos, karo pradžios – Vasario 24-osios, Rusijos agresijos ir teroro pieš Ukrainą, ukrainiečių ryžto iki kasdienių spendimų Europos Parlamente, Europos Sąjungos laikysenos“, – savo naujausią knygą aptaria prof. L. Mažylis. Pasak jo, „Vėl karas Europoje“ atspindi kaip keičiasi Europa ir demokratinis pasaulis, kaip naujai suvokiami geopolitiniai iššūkiai ir Lietuvoje. „Ši mano knyga yra išskirtinai emociškai nelengva, nes ar gali būti kitaip, kai visi klausimai ir įvykiai yra pažymėti karo prieš suverenią tautą temos… Bet kartu per kasdienį gyvenimą joje stipriai jaučiama viltis. Jaučiama, kad tiesa yra Ukrainos ir mūsų, ją palaikančių, pusėje ir tiesa veda į pergalę prieš agresorę maskvėnų federaciją“, – teigia Europos Parlamento narys prof. Liudas Mažylis.

Laisvė, demokratija, nepriklausomybė, pagarbūs santykiai tarp valstybių yra tos vertybės, kurias privalu nuolat ginti. Tai užkoduota Vasario 16-osios Akte, tuo grindžiama ir šiandieninė Europos vienybė. Profesorius Liudas Mažylis visus Vilniaus knygų mugėje kartu kviečia padiskutuoti tema „Nuo Lietuvos Tarybos iki Europos Parlamento: geopolitinių iššūkių kaita“. „Ši diskusija paremta mano parašytomis skirtingų žanrų knygomis. Pirmoji – pernai išleistų istorinių šaltinių leidinys „Lietuvos valstybės atkūrimo procesas. 1918 m. vasaris–kovas“ (bendraautorė Rasa Zozaitė) apie Lietuvos Tarybos veiklą, kurios rezultatas – Vokietija pripažino nepriklausomą Lietuvos valstybę. Antroji – jau minėta naujausia knyga-dienoraštis „Vėl karas Europoje“, kurios centrinė tema – europinių ir bendražmogiškųjų vertybių gynimas, Europos Parlamento veiksmai remiant Ukrainą“, – diskusiją pristato ir į ją kviečia. L. Mažylis.

Profesorius šalia savo pagrindinių darbų Europos Parlamente daug dėmesio ir toliau skiria istorinei atminčiai ir jos sklaidai, Vasario 16-osios Lietuvos temai. „Diskusijoje pristatomas laikotarpis atspindi kaip svarbu yra istorinė atmintis šiandienos sprendimams. Tiek mums patiems, tiek ir kitoms Europos valstybėms, kurios gal ne taip gerai supranta Rusijos veikseną, neturi tokių skaudžių patirčių kaip mes. Kartu per istorinę atmintį kviečiu žvelgti į ryžtingus Lietuvos Tarybos sprendimus, atvedusius į tarptautinį Lietuvos valstybės pripažinimą 1918-aisiais bei mokytis iš jų šiandieninių geopolitinių iššūkių kontekste“, – teigia L. Mažylis.

Prof. Liudas Mažylis visus Vilniaus knygų mugės lankytojus kviečia į savo knygų pristatymą-diskusiją „Nuo Lietuvos Tarybos iki Europos Parlamento: geopolitinių iššūkių kaita“. Vieta ir laikas: Vasario 23 d., ketvirtadienis, 16 val. Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ (Laisvės pr. 5, Vilnius) 3 salė, Vytauto Didžiojo universiteto stendas Nr. 3.57.