loading
logo ELP frakcija

Liudas Mažylis

Europos Parlamento narys

© European Union 2019 – EP/photographer
Sprendimas: DigitalRoot.lt

Liudas Mažylis Vilniaus knygų mugėje pristatys naujausią savo knygą „Dar ne vakaras, Europa“

Europos Parlamento narys prof. Liudas Mažylis visus Vilniaus knygų mugės lankytojus vasario 23 d., penktadienį, 17.00 val. kviečia į naujausios savo knygos „DAR NE VAKARAS, EUROPA“ pristatymą, kuris vyks Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ (Laisvės pr. 5, Vilnius) 3 salėje, Vytauto Didžiojo universiteto stende Nr. 3.57. Tai jau ketvirtoji Liudo Mažylio knyga-politinis dienoraštis apie Europą, apie Europos Parlamento veiklą ir europarlamentaro veiklą jame. Naujausia knyga aprėpia vienerius metus – 2023-iuosius. L. Mažylis knygą pasirašinės ir dalins nemokamai.

„Labai simboliška, kad naujausią knygą pristatysiu antrųjų pilno masto karo metinių išvakarėse – praėjus beveik dvejiems metams nuo brutalios Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios. Knygos pavadinimas „Dar ne vakaras, Europa“ taip pat atspindi visus Europą kankinančius konfliktus, vis geresnį situacijos vertinimą ir vis didėjantį Europos atsakomybės suvokimą“, – teigia Europos Parlamento narys prof. Liudas Mažylis. Kartu knygos autorius pastebi, kad Europai patiriant karą kartu tarsi atsiranda ir savotiškos sprendimų priėmimo rutinos, o ir nerimą keliančio nuovargio… „Bet tikrai galiu garantuoti, kad būtent Europos Parlamentas yra ta Europos Sąjungos institucija, kuri nenustoja rodyti savo ryžto paramoje Ukrainai“, – teigia L. Mažylis.

Vilniaus knygų mugės lankytojai taip pat pirmieji turės progą susipažinti ir su kitomis knygoje aptariamomis temomis, iššūkiais Europai. „O kur dar kiti konfliktai: Kalnų Karabachas, teroristinės grupuotės „Hamas“ ir Izraelio karas. Europa priversta išlikti budri“, – teigia L. Mažylis.

Kartu knygoje atsispindi ir L. Mažylio išskiriamas mūsų regiono – nuo Suomijos iki Ukrainos – saugumas. „Pernai Briuselyje pristačiau tarptautinę parodą nuo „Helsinkio iki Kyjivo“. Visos šios po Pirmojo pasaulinio karo susikūrusios valstybės yra ES, o prisijungus Suomijai, ir NATO narės. Išskyrus Ukrainą… Mūsų regiono saugumo ateitis gali būti užtikrinta tik visoms šioms valstybėms būnant viename saugumo aljanse“, – aptaria L. Mažylis.

Pasak jo, ne viena knygoje aprašyta situacija aktuali ir šiomis dienomis. „Štai ir gamtos atkūrimo reglamentas, sulaukęs tiek daug dėmesio ir tapęs bene svarbiausiu Žaliojo kurso klausimu, yra aktualus ir šiandienai, kai Europa stebi protestuojančius ūkininkus. O pernai šis klausimas, rodos, buvo aktualus tik aplinkosaugininkams“, – pristato L. Mažylis.

Tarp visų sudėtingų klausimų knygoje netrūksta tam tikro tragizmo ir net romantizmo. Liudo Mažylio mėgstama Vytauto Mačernio kūryba susipina su aprašytais įvykiais 2023-iaisiais…. Vasario 16-osios tema tampa savotišku diplomatijos realizavimo lauku… O knyga, nors ir pradėta Vinstono Čerčilio citata „Nežadu jums nieko, tik kraują, prakaitą ir ašaras“, vis tiek išlaiko viltį. „Nes „Dar ne vakaras, Europa“, – apibendrindamas Europos stiprybę ir išbandymus, naujausią savo knygą pristatysiantis L. Mažylis kviečia visus susitikti gyvai vasario 23 d. Vilniaus knygų mugėje.