loading
logo ELP frakcija

Liudas Mažylis

Europos Parlamento narys

© European Union 2019 – EP/photographer
Sprendimas: DigitalRoot.lt

Liudas Mažylis kviečia į savo naujausios knygos pristatymą VDU

Kovo 25 d., pirmadienį, 14.00 val. Europos Parlamento narys prof. Liudas Mažylis visus kviečia susitikti Kaune, Vytauto Didžiojo universitete (V. Putvinskio g. 23, L. Donskio bibliotekoje), kur jis pristatys savo naujausią knygą „Dar ne vakaras, Europa“. Tai jau ketvirtoji L. Mažylio knyga apie jo veiklą Europos Parlamente ir politines aktualijas.

„Džiaugiuosi galėdamas šią naujausią savo knygą Kaune pirmą kartą  pristatyti būtent Vytauto Didžiojo universitete, kur dėsčiau apie ES politiką, Europos integraciją. Maloniai kviečiu visą universiteto, Kauno bendruomenę ir miesto svečius atvykti į naujausios mano knygos pristatymą. Ji – apie mano veiklą Europos Parlamente bei svarbiausius pastarųjų metų įvykius Europoje ir pasaulyje“, – į knygos „Dar ne vakaras, Europa“ pristatymą, vyksiantį VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete, L. Donskio bibliotekoje, kviečia universiteto Garbės profesorius L. Mažylis.

Knygos pristatyme-diskusijoje dalyvaus jos autorius Liudas Mažylis, VDU docentė Ingrida Unikaitė-Jakuntavičienė, o knygos ištraukas ir joje cituojamą Vytauto Mačernio kūrybą skaitys Vilius Kaminskas.

Renginio dalyviai pirmieji Kaune turės progą susipažinti ir su kitomis knygoje aptariamomis temomis, iššūkiais Europai. „O kur dar kiti konfliktai: Kalnų Karabachas, teroristinės grupuotės „Hamas“ ir Izraelio karas. Europa priversta išlikti budri“, – teigia L. Mažylis.

Kartu knygoje atsispindi ir L. Mažylio išskiriamas mūsų regiono – nuo Suomijos iki Ukrainos – saugumas. „Pernai Briuselyje pristačiau tarptautinę parodą nuo „Helsinkio iki Kyjivo: atgal į ateitį“. Visos šios po Pirmojo pasaulinio karo susikūrusios valstybės yra ES, o prisijungus Suomijai, ir NATO narės. Išskyrus Ukrainą… Mūsų regiono saugumo ateitis gali būti užtikrinta tik visoms šioms valstybėms būnant viename saugumo aljanse“, – aptaria L. Mažylis.

Pasak jo, ne viena knygoje aprašyta situacija aktuali ir šiomis dienomis. „Štai ir gamtos atkūrimo reglamentas, sulaukęs tiek daug dėmesio ir tapęs bene svarbiausiu Žaliojo kurso klausimu, yra aktualus ir šiandienai, kai Europa stebi protestuojančius ūkininkus. O pernai šis klausimas, rodos, buvo aktualus tik aplinkosaugininkams“, – pristato L. Mažylis.

Tarp visų sudėtingų klausimų knygoje netrūksta tam tikro tragizmo ir net romantizmo. Liudo Mažylio mėgstami V. Mačernio eilėraščiai, sukurti Antrojo pasaulinio karo metais, susipina su aprašytais įvykiais 2023-iaisiais…. Vasario 16-osios tema tampa savotišku diplomatijos realizavimo lauku… O knyga, nors ir pradėta Vinstono Čerčilio citata „Nežadu jums nieko, tik kraują, prakaitą ir ašaras“, vis tiek išlaiko viltį. „Nes „Dar ne vakaras, Europa“, – apibendrindamas Europos stiprybę ir išbandymus, naujausią savo knygą pristatysiantis L. Mažylis kviečia visus susitikti gyvai kovo 25 d. Vytauto Didžiojo universitete.

 

Renginys atviras visai visuomenei. Po pristatymo L. Mažylis nemokamai dalins knygą su autografu.