loading
logo ELP frakcija

Liudas Mažylis

Europos Parlamento narys

© European Union 2019 – EP/photographer
Sprendimas: DigitalRoot.lt

Gimtadienių ir bioįvairovės savaitė

pexels nuotrauka

Šią savaitę švenčiu šventes. Mano gimtadienis, Kauno gimtadienis (kuris iš tiesų vasario 14-ąją, bet kažkodėl švenčiamas kartu su mano gimtadieniu 😊 ; kolega ir bendražygis Raimondas primena, kaip pernai per Kauno dieną dar rankiojom bene paskutiniuosius pirmumo balsus… ir surinkom jų net 110100!

Antradienis, gegužės 19 d., gimtadienis.

Apvaldo antivirusinio vaisto šmėkla. Juk aš kažkada sintezuodavau tuos antivirusinius! Lyg koks lunatikas, lyg Berlyne Akto ieškočiau, atsidarau lentyną, ištraukiu stalčių, o iš jo – išradimo liudijimą ir straipsnį apie metisazono analogus. Taip. Juos sintezavo toksai Liudas Mažylis. Tada google instinktyviai surenku reikšminių žodžių kombinaciją methisazon+covid19. BINGO! Kompiuteriniuose modeliuose metisazonas sėkmingai sąveikauja su SARS-2 spyglio baltymu. Vadinasi, gali veikti… Visai gera gimtadienio dovana sau pačiam!

Pernai tądien buvo Kauno dienos ir aš sveikinau su gimtadieniu Gitaną, o jis mane.

Toliau skaitau Petro Klimo „Dienoraštį“ ir rekonstruoju 1918-ųjų įvykius.

Taip gyvenant, laikas tirpsta beregint.

Gegužės 23 diena, penktadienis! Šiandien – Biologinės įvairovės diena. Prieš kelias dienas minėjome Bičių dieną. Būtent bičių garbei Europos Komisija, o tiksliau – mūsų euromisaras Virginijus Sinkevičius pristatė ES bioįvairovės strategiją. Tai dalis Žaliojo kurso. Ta proga pasamprotavau ir aš šiomios temomis ir viską sudėjau į komentarą.

Visus sveikinu su Bičių diena ir su Biologinės įvairovės diena iškart! Paskaitykite!: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nuomones/liudas-mazylis-biologines-ivairoves-strategija-es-tarp-globalaus-pasaulio-ir-bendruomeniu-18-1322240?fbclid=IwAR1eln7kra-wakubzM-QSQXVdBys2MGul2BURmMSsGU7S426Mv5P2sWvc9I