loading
logo ELP frakcija

Liudas Mažylis

Europos Parlamento narys

© European Union 2019 – EP/photographer
Sprendimas: DigitalRoot.lt

Antroji karantino savaitė Lietuvoje. Pirmasis EP posėdis nuotoliniu būdu ir prisiminimai apie Nepriklausomybės Aktą

Kovo 23 d., pirmadienis. Artėja kovo 29-oji – lygiai treji metai nuo tos dienos, kai Berlyne atsirado Vasario 16-osios Akto originalas. Gera proga grįžti prie senų dokumentų, sužiūrėti, kas per tuos trejus metus suspėta susisteminti ir paskelbti, o kas – ne. Tuo pat metu aktyvinama nuotolinė įvairių EP institucijų veikla, į kurią reikės įsijungti.

Taip pat kovo 23 d. Paskelbiamas tekstas apie mokslo žinių svarbą pandemijoms plintant, apie Taivano ir Pietų Korėjos patirtį. Straipsnio nuoroda: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nuomones/liudas-mazylis-mokslo-ziniu-svarba-pandemijoms-plintant-kaip-tai-panaudojama-siandien-18-1293536?fbclid=IwAR06XeyEh6TYgJEClNF2S5ly9fUJXnWnnrwxX8FDcY1Qx3mrJ-xJyVp5EJA .

Tą pačia, kovo 23 d., dalinuosi ir savo nuotrauka su seneliu, gydytoju prof. Pranu Mažyliu. Situacija šalyje ir pasaulyje įtempta. Ypač medikams. Norisi minėti juos geru žodžiu, palaikyti… O kartu socialiniuose tinkluose pasklinda “iššūkis” dalintis vaikystės akimirkomis. Tokie “iššūkiai” tikrai įkandami.

FB įrašas. Priimu iššūkį! Į MAŽYLIŲ nuotraukų galeriją – dar viena. Joje – aš ir mano diedukas Pranas, profesorius medikas. Kova su infekcinėmis ligomis visais laikais buvo rimčiausias iššūkis. Palinkėkime medikams tvirtybės įveikiant šiandienius sunkumus, o ir patys, kiek gebam, prisidėkime prie to.

Kovo 25 d., trečiadienį, dalyvauju Europos liaudies partijos frakcijos Europos Parlamente posėdyje.

Mintys iš jo: EP rytoj pirmą kartą istorijoj balsuos nuotoliniu būdu. O dabar rengiuosi frakcijos video konferencijai. Skubus balsavimas reikalingas siekiant sušvelninti COVID-19 keliamą krizę ir jos pasekmes. Pirmiausia balsuosime dėl oro uostuose galiojančių taisyklių laikinų pakeitimų. Svarstysime ir, tikiu, palaikysime atsako į koronaviruso grėsmę investicijų iniciatyvą. Taip pat bus reglamentas suteikti paramą itin dideliu mastu nukentėjusioms valstybėms – įskaitant besiderančias dėl narystės ES. Asmeniškai aš palaikau visas šias iniciatyvas ir pritariu kuo operatyvesniam jų įgyvendinimui.

Istorinis įvykis: pirmą kartą dalyvauju posėdyje nuotoliniu būdu

Tai frakcija, kuri pirmoji iš visų EP frakcijų susirinko posėdžiauti – 150 dalyvių nuotolinių būdu. Kol kas tai didžiausia nuotolinė konferencija šiame Paarlamente. “Europa pasirengusi veikti”, – toks pagrindinis leitmotyvas. Kalbama apie sudėtingą situaciją atskirose ES valstybėse, solidarumo fondus, “žaliuosius koridorius”, medicinos prekių reinką, vakcinų kūrimą ir daugelį kitų aktualių dalykų. Aptariama mūsų laikysena balsavimuose plenariniame posėdyje.

Kovo 26 d., ketvirtadienis. Europos Parlamento plenarinis posėdis – pirmas istorijoje nuotoliniu būdu. Trims klausimams sugaištame praktiškai visą dieną. Reikia išsispausdinti balsavimo biuletenį, savo ranka pažymėti kaip balsavai, ir nuskenavus jį išsiųsti. Rezultatai sužinomi prieš pusiaunaktį. Posėdžiui registravosi 697 EP nariai iš 705. Visiems trims klausimams pritarta didele balsų dauguma.

Plenarinis posėdis nuotoliniu būdu

Kovo 27 d., penktadienis. Su komanda suredaguojame ir pateikiame kelis pasiūlymus Europos liaudies partijos dokumentui dėl koronaviruso. Toliau renkame ir apdorojame medžiagą apie įvairius situacijos dėl koronaviruso aspektus.

Žiniasklaidą ir visuomenę pasiekia publikacija apie Europos solidarumą pandemijos pradžioje: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/liudas-mazylis-europa-ir-solidarumas-mes-testuojam-virusa-o-virusas-testuoja-mus-56-1295978?fbclid=IwAR3_iUSkwXYNxOiSSgTaq0LBtX5NVQ4v-7Bgli2oXhIzj-qyfziYJFrSoWo

Kovo 29 d. Lygiai treji metai nuo tos dienos, kai Berlyne atsirado Vasario 16-osios Akto originalas. Daug emocijų!  Norisi kalbėti apie orumą ir susitelkimą. Tai ir kalbu!

Mano mintys apie tai: https://kauno.diena.lt/naujienos/lietuva/politika/profesorius-l-mazylis-orus-ir-susitelke-959499

Likime sveiki!