loading
logo ELP frakcija

Liudas Mažylis

Europos Parlamento narys

© European Union 2019 – EP/photographer
Sprendimas: DigitalRoot.lt

Vakcinų strategija paruošta! Reitinguoju sąrašą

Birželio 22 d., pirmadienis. Matote, kaip mūsų anūkai rūpinasi mūsų sveikata?! Šiandien Aplinkos komitete buvo išsamiai pristatyta praeitą savaitę paskelbta ES vakcinų strategija. Iššūkių tikrai daug. Vakcina nuo siautėjančio koronaviruso turi būti ir veiksminga, ir saugi, ir pasiekti mus visus. Solidarumas svarbiau, ne konkurencija. O juk tradiciškai vakcinų kūrimas užtrunka iki 10 metų, bent 4 tai tikrai. O dabar ES siekia, kad užtruktų metus ar pusantrų. Ne kartą šios pandemijos metu rašiau ir kalbėjau apie klinikinių tyrimų, efektyvumo ir teisinius klausimus. Juk teks derintis ir prie GMO teisyno! Džiugi žinia, kad ES vakcinų strategija paruošta profesionaliai, jai pritarė visos 27 ES valstybės. Kol nebus saugūs visi – nebūsim saugus nei vienas. Būkim saugūs! Būkim sveiki!

Birželio 23 d., antradienis. Joninių išvakarės!

Birželio 25 d., ketvirtadienis. Šiandien EP Aplinkos, sveikatos ir maisto saugos komitete prisistatė Pasaulio sveikatos organizacijos generalinis direktorius Tedros Adhanom Ghebreyesus. Komiteto nariai pateikė jam seriją nepatogių klausimų, kalbėjo apie PSO klaidas, ypač – pradinėje COVID-19 plitimo fazėje, priekaištavo, kad jis ne kartą keitė savo poziciją,o ELP frakcijos komitete koordinatorius Peteris Liese tiesiai pasiteiravo, ar Ghebreyesus nenorėtų pareikšti viešo apgailestavimo dėl savo elgsenos klaidų. Kiti kolegos klausė, kodėl buvo ignoruotas Taivanas. Buvo pateikta ir konkrečių praktinių klausimų – pavyzdžiui, dėl apsauginių kaukių, dėl saugaus aviacinio susisiekimo grąžinimo į ikipandeminį lygį; į pastarąjį klausimą, bent jau aš, aiškaus atsakymo neišgirdau. Nemažai kalbėta apie vakcinos kūrimo ir kaip įmanoma platesnio jos naudojimo perspektyvas. Šiaip ar taip, bet akivaizdu, kad ES ir PSO turi išnaudoti visas galimybes glaudžiai bendradarbiauti, kad pandemija būtų įveikta, ir tokie pokalbiai, kaip šis, yra būtini.

Birželio 26 d., penktadienis.

Vakar įvyko filmo “Nova Lituania” premjera. Šiandien šis Karolio Kaupinio filmas kviečia ir visą visuomenę po karantino grįžti į kino teatrus. O pasižiūrėti ir apgalvoti tikrai yra ką! Štai ir aš buvau pakviestas pokalbiui apie profesoriaus Kazio Pakšto idėją katastrofos atvejui kurti “atsarginę Lietuvą”. Kviečiu paskaityti ir paklausyti mano minčių apie tai! Mano interviu: https://www.lrt.lt/naujienos/kultura/12/1187813/profesorius-liudas-mazylis-apie-atsargine-lietuva-ar-kaupinio-filmas-galejo-tapti-realybe?fbclid=IwAR2-Qkh8X6hV_KmtQcZXA6xJSwCbREH6QESRLg47nTt8UD-KbaPPBE4ielg

Birželio 28 d., sekmadienis.

Reitingavome TS-LKD pretendentus į daugiamandatę. Atsakingas ir tikrai nelengvas uždavinys. Reikėjo pažymėti ištikimiausius bendražygius, nepamiršti gabiųjų savo studentų, suteikti svorio LKD Bendrijai… Na, bet tikiuosi, kad galutinis mūsų kandidatų sąrašas bus solidus, ir… mes laimėsim:) !