loading
logo ELP frakcija

Liudas Mažylis

Europos Parlamento narys

© European Union 2019 – EP/photographer
Sprendimas: DigitalRoot.lt

DIENORAŠTIS. Paskutinė kandidatų į kitų metų EP rinkimus savaitė: tarp susitikimų ir parodų

RUGSĖJO 18– RUGSĖJO 24, 38 metų savaitė, 2023 METAI

Rugsėjo 18 diena, pirmadienis.

Šiandien mano kelionių ataskaitoje – Žirmūnai, ir Utena. „Į Žirmūnus palydėki“ – 1960-aisiais buvo toks a la šlageris. Susirinkusiųjų dėmesys – ir istorinei atminčiai, ir Europos Parlamento veiklai, ir ateities perspektyvoms. Vilniaus miesto savivaldybės centrinėje bibliotekoje pristačiau parodą. Susirinko pilna salė, įvairaus amžiaus, o po pristatymo sulaukiau ir gausaus kiekio klausimų iš susirinkusiųjų. Ypač nudžiugino, kad pavyko atvesdinti moksleiviją. . Pastangos davė gerų vaisių, kad taip ir toliau! O Utenoje dalyvavau TS-LKD skyriaus susirinkime, kur buvau iškeltas į Europos Parlamentą! Žinoma, priminiau, kaip vedžiau sąrašą ir juk mes 2019 laimėjom rinkimus į EP, paskui ir į Seimą… Visur regiu, kad tiesiog privalome kartoti sėkmę!

Džiugios žinios Kaunui! Kauno modernizmo architektūra įrašyta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Tarpukario istorinių pastatų sąraše –ir dvi ligoninės V. Putvinskio gatvėje. Viena mano senelio, daktaro Prano Mažylio. Ji tebeveikia. Kita – daktaro Antano Gylio – nebeveikianti, ten dabar EP nario Liudo Mažylio biuras.

Rugsėjo 19 diena, antradienis.

Lankiausi TS-LKD Lazdynų susirinkime (pakartotiniam). Lazdynų skyrius baisiai fainas. Pakilios nuotaikos, aš geraširdiškai apibendrinu: Gitana, Skaistys, Strelčiūnas, Kasčiūnas, Kudarienė sukūrė konstruktyvų, korektišką mikroklimatą. Na, štai – esu iškeltas ir Vilniuje gyvai!

Netektis. Mirė dr. Eligijus Juvencijus Morkūnas – etnologas, muziejininkas, paveldosaugininkas, humanitarinių mokslų daktaras, Jono Basanavičiaus premijos laureatas, LDK Gedimino ordino Riterio kryžiaus kavalierius. Amžiną atilsį dr. E. Morkūnas buvo vienas iš pagrindinių Lietuvis liaudies buities muziejaus kūrėjų. Jis taip pat ir bendrapartietės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės bei mano buvusios kolegės VDU  prof. dr. Aistės Lazauskienės tėtis. Šviesios atminties Eligijų atsiminsiu ir kaip mano palaikytoją, atradus Vasario 16-osios Akto originalą Berlyne.

Rugsėjo 20 d, trečiadienis.

Pagėgiuose ir Tauragėje susitikau su mūsų partijos bendražygiais, o Pagėgiuose dar ir pristačiau parodą. Žinoma, ir apie Europos reikalus neužmiršom pakalbėti! Tauragėje vyko TS-LKD skyriaus posėdis, buvau iškeltas į Europos Parlamentą. Pasveikinau naują pirmininką Andrių Burmistrovą,

Rugsėjo 21 diena, ketvirtadienis.

Dar viena mano ekspozicija keliauja po Lietuvą! Aleksoto aerodrome – kaip tame, į kurį siekė nuskristi mūsų transatlantiniai lakūnai didvyriai – pristačiau S. Dariaus ir S. Girėno bei Felikso Vaitkaus skrydžių „pašto aspektą“. Buvo proga pasikeisti požiūriais ir informacija su išskirtiniais žmonėmis. Beje, kaip tik šiandien F. Vaitkaus starto per Atlantą diena (1935-aisiais), o šie metai – S. Dariaus ir S. Girėno herojiško skrydžio 90-metis… O juk šių transatlantinių skrydžių tikslas buvo Kaunas!

Rugsėjo 22 diena, penktadienis.

Aplankyta Kelmė ir Raseiniai. Teigčiau, kad telkiamės. Ir tai nuteikia optimistiškai. Kelmiškiai įdėmiai klausėsi kol kalbėjau, o paskui padėkojo už paskaitą. Na, man tai atrodė, kad ne paskaitą skaitau, o kad savo politinę programą dėstau… O Raseiniuose triukšminga ir jaunatviška, nepaisant apmaudo dėl Bautronio, kuris laikosi narsiai, susitikau ir senus savo bendražygius. Ir čia ir ten mane iškėlė. Buvo ir Martynas Prievelis, ir Justinas Urbanavičius, kurį nuoširdžiai nudžiuginau, pranešdamas apie pasikeitusius planus: rytoj vis dėlto dalyvausiu „gyvai“ Kauno rajono TS-LKD skyriaus visuotiniame susirinkime VDU Žemės ūkio akademijoje.

Rugsėjo 23 diena, šeštadienis.

Nu štai. Šilutės skyrius iškėlė mane į Prezidentus. Atia, Europa. Einu į Daukanto aikštę!!! O jei rimtai, tai reiks galvoti, kaip atsisakyti to Prezidento posto. Juk ruošiuosi tęsti darbą Europos Parlamente!

O aš gyvai dalyvavau Kauno rajono susirinkime, kuris priminė tikrą politinę šventę. O švęsti yra ką, į EP buvau iškeltas ir čia, „Žemkėje“!

Rugsėjo 24 d., sekmadienis.

Va ir baigiasi TS-LKD visuotinių susirinkimų, kandidatų į EP ir Prezidento rinkimus kėlimo maratonas! Marijampolė šiandien (o Kauno rajonas vakar) iškėlė mane kandidatu į Europos Parlamentą. Tai buvo dvidešimtoji savivaldybė, kuriose – TS-LKD skyriuose –  lankiausi „gyvai“. O dar bent keliasdešimt skyrių iškėlė mane (ir kitus kandidatus) „nuotoliu“. Pasakojau apie darbus ir iššūkius. Mūsų lozungą „Ginti ir auginti“ aš papildyčiau „Ieškoti ir rasti“, o taip pat ir „Kartoti sėkmę!“. 2019-aisiais vedžiau sąrašą į EP, sėkmę patyrėme ir Seimo rinkimuose. Sukaupta didžiulė patirtis. Sėkmę galime ir privalome pakartoti.